Rabelj ljubezni

Rabelj ljubezni
in druge psihoterapevtske zgodbe
Irvin D. Yalom
Izvirnik:
Love’s executioner
Prevod: Helena Marko
Urejanje: Samo Rugelj, Renate Rugelj
Založba: UMco, 2016
Zbirka: Preobrazba
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 370 str.
Mere: 21×15 cm
ISBN: 978-961-6954-54-9
Koliko stane in kje jo lahko dobite, najdete na Več
…..Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe je izbor desetih tehtnih zgodb Irvina D. Yaloma, v katerih nam ta najbolj briljanten pripovedovalec med psihoterapevti odkriva skrivnosti, patos, humor in frustracije, ki prežijo v jedru vsakega terapevtskega srečanja. S pripovedovanjem o dilemah svojih klientov Yalom ne ponuja le izjemno redkega in fascinantnega vpogleda v osebna hrepenenja in motivacije svojih varovancev, temveč nam razkriva tudi svojo lastno zgodbo, ko se trudi uskladiti svoje vse preveč človeške odzive z rahločutnostjo, ki jo ima kot psihiater. Še noben avtor od Freuda naprej ni toliko prispeval k razjasnitvi tega, kaj se dogaja v odnosu med psihoterapevtom in klientom.
Več o knjigi si lahko preberete    Več
.

Kam je izginil moj libido?

Kam je izginil moj libido?
Dr. Christophe Marx
Izvirnik:
Mais ou est passee ma libido
Prevod: Andraž Ravnik in Igor M. Ravnik
Ljubljana 2015

Založba: Opportunitas d.o.o.

mehka vezava, 202 str.
Mere: 21×15 cm
ISBN: 978-961-93901-0-8
 Informacije o nabavi knjige na e-naslovu: slravnik@gmail.com
Iz spremne besede k slovenski izdaji:
“… Avtor, izkušen zdravnik, ginekolog in seksolog s pričujočo knjigo s provokativnim naslovom nagovarja vsakega izmed nas. Libido, kot oznaka za spolno poželenje, spolni apetit, spolni interes in spolno željo, je plošno uporabljen pojem in se je raba tega izraza uveljavila tako med splošno populacijo, v medijih in tudi v strokovnih krogih… Avtor nas nagovarja v igrivem, neposrednem jeziku, polnem zanimivih metafor, ki pa ves čas ostaja spoštljiv in strokoven. Usmerja nas preko zgolj telesnega, biloškega vidika seksualnega odgovora v dimenzije človeške psihologije in v dinamiko medosebnih odnosov, včasih pa nam odstre tudi tančico nezavednega…!
Irena Rahne Otorepac, dr. med.specialistka psihiatrije, seksologinja
Christophe Marx je tudi psihoterapevt, transakcijski analitik s certifikatom za poučevanje in supervizijo (TSTA) pri EATA.

Nova knjiga From anxiety to CTA

From anxiety to CTA:
A layperson’s guide to successfully completing the written examination for certification in transactional analysis (CTA-P)

Avtorica: Karolina Jovanoska

Elektronska knjiga, 1. izdaja

Založnik: Karolina Jovanoska s.p.
Jezik: angleški
Gostujoči avtor: Keith Tudor

Recenzija knjige je objavljena v SAATA newsletter-ju:
http://www.saata.org/SAATA-newsletter/From-Anxiety-to-CTA.html

Ljubljana, 2017
ISBN 978-961-283-857-7 (pdf)

Cena: 15 eur
Knjigo lahko naročite: psihoterapija@karolina.si

Povzetek
Priročnik ponuja prijateljsko podporo in spodbudo kandidatom, ki se pripravljajo na opravljanje pisnega dela mednarodnega izpita iz transkacijske analize, smer psihoterapija (CTA-P). Ob branju se bralcu krepi občutek kompetentnosti in raztaplja strah, da ni dovolj dober ali da mu nikoli ne bo uspelo opraviti izpita. Prikazane so konkretne ideje in metode ter številni primeri, kako si pomagati, ko se zatakne, ter veliko uporabnih informacij. Natančno je razloženo tudi pravilno navajanje virov po APA standardih.

Dobrih 100 strani dolg priročnik je stilsko oblikovan in napisan v lahkotnem stilu. Začinjen je s humorjem avtorice Karoline Jovanoske, ki podeli z bralci svojo osebno zgodbo, kako se je sama spopadala z izzivi, ki jih prinaša zahteven projekt, kot je pisni del izpita iz Transakcijske analize. Gostujoči avtor, mednarodno priznani supervizor dr. Keith Tudor, je prispeval natančen pregled teoretičnega (D) dela izpita.

Priročnik bo v pomoč tudi študentom psihoterapije drugih pristopov, ki se pripravljajo na diplomsko ali magistrsko delo oz. opis študije primera za druge namene. Praktične informacije in namigi bodo koristili tudi vsem drugim, ki se soočajo s projektom, za katerega se jim zdi, da mu morda niso kos, ga pa vseeno želijo dokončati.

O priročniku
This little ebook describes itself as a ‘guide’ to the CTA written examination. However, I think that many candidates will experience it as a friend. From start to finish Karolina Jovanoska, assisted by a chapter from Keith Tudor, takes the reader by the hand and gently steers, cajoles and encourages her through the steps and obstacles of our rather cumbersome yet rewarding exam process. The authors both speak conversationally to their readers, with examples, delightful quotations and endearing stories. A good companion for the anxious CTA writer.
Charlotte Sills, MA, MSc, PGCE, UKCP Registered Psychotherapist, TSTA (ITAA)

Smo kontrolirani ali kontroliramo

SMO KONTROLIRANI ALI KONTROLIRAMO?

Avtorja: Richard S. Marken in Timothy A. Carey 

Spoštovane kolegice in kolegi

V založbi Evropskega inštituta za realitetno terapijo smo izdali dve novi knjigi, ki vam jih priporočamo v branje.

Več informacij  o knjigi Williama T. Powersa, UMEVANJE VEDENJA

in o knjigi Richarda S. Markena in Timothya A. Careya,  SMO KONTROLIRANI ALI KONTROLIRAMO?,

boste našli na spletni strani našega inštituta www.eirt.si

Na spletni strani imate tudi možnost delnega vpogleda in branja obeh knjig,
na istem mestu pa lahko knjigi tudi naročite.

Lepo vas pozdravljam

Janko Bras, urednik

 

Nova knjiga: KO TI ČRNA MAČKA PREČKA POT…

Ko ti črna mačka prečka pot … je nekam namenjena
Psihologija obsesivno kompulzivne motnje

Avtorica: Aleksandra Meško
Založnik: Persona klinika d.o.o., Psihološka klinika
Prušnikova ul. 55, 1210 Ljubljana
knjiga 21X15,5 cm, priložen CD
ISBN 978-961-285-591-8
Cena: 24 EUR

Knjigo lahko kupite: info@psihologinja.si

Ljubljana, 2017

 

Ko ti črna mačka prečka pot…. je nekam namenjena.

Z zadnje strani knjige:

Priročnik o OKM bo nedvomno v veliko pomoč vsem, ki si kljub OKM želijo kakovostno živeti, in tudi nam terapevtom. Vsiljivke so predstavljene  kot nekaj povsem človeškega, nenevarnega, kar prinese veliko olajšanje, zmanjša strah se strah, razblini se sram, manj je strahu pred stigmatizacijo. Zelo nazorno je prikazano, zakaj je boj z vsiljivkami in neprijetnimi čustvi nepotreben, povsem neučinkovit, le izčrpava in vzdržuje motnjo. Z novim znanjem, ki ga nudi priročnik, bo lažje poiskati primernega terapevta, zbrati pogum in zapustitit na videz varno zavetje ritualov in stopiti na nekoliko tvegano pot, ki pa nedvomno vodi k polnejšemu življenju.
Všeč mi je tudi posnetek predavanja o anksioznosti in OKM. Lepo, prepričljivo in razumljivo je povedano, lahko je slediti, dodano napisano besedilo še olajša razumevanje. Posnetek je lepo oblikovan, nobenih odvečnih informacij, brez kiča.

Dragica Resman, dr.med.spec.psihiatrije
Psihiatrična bolnišnica Begunje, Oddelek za kognitivno vedenjsko terapijo

Nove knjige Umevanje vedenja in Smo kontrolirani ali kontroliramo

Spoštovane kolegice in kolegi

V založbi Evropskega inštituta za realitetno terapijo smo izdali dve novi knjigi, ki vam jih priporočamo v branje.

Več informacij  o knjigi Williama T. Powersa, UMEVANJE VEDENJA

in o knjigi Richarda S. Markena in Timothya A. Careya,  SMO KONTROLIRANI ALI KONTROLIRAMO?,

boste našli na spletni strani našega inštituta www.eirt.si

Na spletni strani imate tudi možnost delnega vpogleda in branja obeh knjig,
na istem mestu pa lahko knjigi tudi naročite.

Lepo vas pozdravljam

Janko Bras, urednik

 

SODOBNA TRANSAKCIJSKA ANALIZA

SODOBNA TRANSAKCIJSKA ANALIZA
Novi uvod v transakcijsko analizo

Ian Stewart
vann Joines

Izvirnik: TA Today
A new Introduction to Transactional Analysis
Prevajalec: Igor M. Ravnik

ISBN 978-961-281-732-9

Mehka vezava: 16cm x 23 cm, cena 37 EUR
Trda vezava:  43 EUR

Knjigo lahko naročite na e-naslov: slravnik@gmail.com ali na telefon 051 420 924.

O knjigi (s hrbtne strani)

Transakcijska analiza (TA) je miselni model, ki nam omogoča razumevanje človekove osebnosti, odnosov in komunikacije. Razvil ga je pokojni zdravnik Eric Berne
V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je TA doživela uspeh in slavo po vsem svetu. Širila se je z uspešnicami, kot sta Igre, ki jih igrajo ljudje in Rojeni za zmago.
Od takrat se transakcijska analiza čedalje bolj razvija. Teorija se je obogatila in razširila, avtorji so jo proučevali, ocenili in z opazovanjem preverili njeno uporabnost. Po Bernovi smrti (1970) so transakcijski analitiki uvedli v TA nove zamisli in metode, ki zdaj sestavljajo srčiko te stroke. Zdaj je široko mednarodno sprejet profesionalni pristop, ki povečuje učinkovitost delovanja na različnih področjih, od psihoterapije in svetovanja do vzgoje in izobraževanja, komunikacije ter izobraževanja managerjev.

Knjiga Sodobna transakcijska analiza je primerna za samostojno učenje ali pa kot osnovno gradivo za izobraževalne tečaje v visokošolskih ustanovah. V celoti zaobjema gradivo za osnovni izpit »TA 101«, ki ga uradno predpisuje Mednarodno združenje za TA (ITAA).

 

 

Rojeni za zmago

rojeni-za-zmago

Rojeni za zmago

 Transakcijska analiza z gestalt vajami in eksperimenti
Prevod: Helena Marko
Predgovor: Barbara Repinc
Založba: Iskanja, 2012
mehka vezava, 324 str.
Mere: 21,5×15 cm
ISBN: 78-961-6058-54-4
 
Cena: 29 EUR, nabaviti jo je možno na:

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=14669

 

Založnik o knjigi

 Dr. Muriel James in dr. Dorothy Jongeward trdno verjameta, da ljudje nismo v celoti prepuščeni na milost in nemilost podedovanim lastnostim ali okolju. Oboje lahko spremenimo. Vsakdo ima možnost postati zmagovalec, kar pomeni biti avtentičen, odziven in izpolnjen človek. Rojeni za zmago je mednarodna uspešnica, ki s pomočjo dognanj transakcijske analize in gestalt terapije odkriva življenjske skripte, po katerih živimo, ter manipulativne vloge in pogosto škodljive psihološke igre, ki jih nezavedno igramo vsak dan. V knjigi so razloženi psihološki vpogledi, s katerimi se zavemo zmožnosti za usmerjanje lastnega življenja, za sprejemanje odločitev, za razvijanje etičnega sistema ter za izboljšanje razumevanja odnosov s starši, z otroki, s partnerjem, prijatelji, doma in na delovnem mestu. Če si želite imeti več nadzora nad svojim življenjem, delati bolj učinkovito in srečno ljubiti, potem vam bo knjiga Rojeni za zmago pomagala do vpogleda in do samozavesti rojenega zmagovalca, ne da bi zaradi te zmage nekdo drug izgubil. Od zgube do zmagovalca!