Nova knjiga From anxiety to CTA

From anxiety to CTA:
A layperson’s guide to successfully completing the written examination for certification in transactional analysis (CTA-P)

Avtorica: Karolina Jovanoska

Elektronska knjiga, 1. izdaja

Založnik: Karolina Jovanoska s.p.
Jezik: angleški
Gostujoči avtor: Keith Tudor

Recenzija knjige je objavljena v SAATA newsletter-ju:
http://www.saata.org/SAATA-newsletter/From-Anxiety-to-CTA.html

Ljubljana, 2017
ISBN 978-961-283-857-7 (pdf)

Cena: 15 eur
Knjigo lahko naročite: psihoterapija@karolina.si

Povzetek
Priročnik ponuja prijateljsko podporo in spodbudo kandidatom, ki se pripravljajo na opravljanje pisnega dela mednarodnega izpita iz transkacijske analize, smer psihoterapija (CTA-P). Ob branju se bralcu krepi občutek kompetentnosti in raztaplja strah, da ni dovolj dober ali da mu nikoli ne bo uspelo opraviti izpita. Prikazane so konkretne ideje in metode ter številni primeri, kako si pomagati, ko se zatakne, ter veliko uporabnih informacij. Natančno je razloženo tudi pravilno navajanje virov po APA standardih.

Dobrih 100 strani dolg priročnik je stilsko oblikovan in napisan v lahkotnem stilu. Začinjen je s humorjem avtorice Karoline Jovanoske, ki podeli z bralci svojo osebno zgodbo, kako se je sama spopadala z izzivi, ki jih prinaša zahteven projekt, kot je pisni del izpita iz Transakcijske analize. Gostujoči avtor, mednarodno priznani supervizor dr. Keith Tudor, je prispeval natančen pregled teoretičnega (D) dela izpita.

Priročnik bo v pomoč tudi študentom psihoterapije drugih pristopov, ki se pripravljajo na diplomsko ali magistrsko delo oz. opis študije primera za druge namene. Praktične informacije in namigi bodo koristili tudi vsem drugim, ki se soočajo s projektom, za katerega se jim zdi, da mu morda niso kos, ga pa vseeno želijo dokončati.

O priročniku
This little ebook describes itself as a ‘guide’ to the CTA written examination. However, I think that many candidates will experience it as a friend. From start to finish Karolina Jovanoska, assisted by a chapter from Keith Tudor, takes the reader by the hand and gently steers, cajoles and encourages her through the steps and obstacles of our rather cumbersome yet rewarding exam process. The authors both speak conversationally to their readers, with examples, delightful quotations and endearing stories. A good companion for the anxious CTA writer.
Charlotte Sills, MA, MSc, PGCE, UKCP Registered Psychotherapist, TSTA (ITAA)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.