Slovenski prevod “Games People Play” – Katero igro igraš?

Eric Berne:
KATERO IGRO IGRAŠ?

V založbi družbe Sinesis je izšla knjiga Katero igro igraš?, prvi slovenski prevod knjige Erica Berna: Games People Play, ki jo je prevedel Martin Bertok, PTSTA psihoterapevt. To je obenem prvi prevod katerekoli Bernove knjige v slovenščino.

Knjiga, ki govori o psiholoških igrah, je namenjena vsem, ki se ukvarjate z ljudmi, predvsem pa psihoterapevtom, študentom psihoterapije, psihologom, socialnim delavcem, svetovalcem, učiteljem, vzgojiteljem, vodjem, managerjem, trenerjem, coachom,… .

Cena knjige je 29,50 €.

Člani Slovente imate trajen 10% popust.

Knjigo lahko naročite na e-naslov   info@ipta.si      ali po telefonu 041 789 118.

O knjigi
(povzeto z zadnje strani naslovnice)

Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in sistemska psihoterapija za osebnostno rast in osebnostno spremembo. Kot psihološka in socialna teorija predstavlja celovit znanstveno-humanistični pristop. Njen utemeljitelj, ameriški psihiater Eric Berne, jo je ob neki priložnosti označil kot »predobra, da bi bila samo za bolne«. Njen razvoj, katerega začetki sežejo v 60. leta prejšnjega stoletja, je najbrž presegel vsa pričakovanja svojega ustanovitelja že za časa njegovega življenja.

V sodobni evropski psihoterapevtski misli in praksi je TA prisotna v 33. strokovnih združenjih v 22. državah (med njimi tudi v Sloveniji).

Ericu Bernu dolgujemo izredno jasno in pronicljivo teorijo osebnosti, komunikacije, psihopatologije in predvsem učinkovit psihoterapevtski pristop, ki omogoča terapijo klinično zapletenih stanj .

Knjiga, ki je pred vami, je doslej presegla 5 milijonov prodanih izvodov tudi za to, ker ni namenjena le strokovnemu bralcu, temveč vsem radovednežem, ki želijo bolje razumeti dogajanje v medčloveških odnosih in jih izboljšati.

Psihološke igre so pred-zavedni načini komuniciranja, s katerimi si vedno znova zagrenimo predstavo o sebi in so-ljudeh. Če je psihoanaliza podala osnovni vpogled v notranjo psihodinamiko nevroz, nam je Berne nevrozo nazorno osvetlil tudi kot vrsto medčloveških odnosov, s katerimi si jo lahko drug drugemu »pomagamo« vzdrževati in krepiti.

Katero igro igraš? je vprašanje, ki ga je avtor s tem svojim delom na izviren  način zastavil bralcem že v več kot desetih – tokrat prvič tudi v našem, slovenskem jeziku.

Martin Bertok, TSTA-psihoterapevt

Bookmark the permalink.

Comments are closed.