Top

8. strokovno srečanje: Od nasilja k dostojanstvu

  /  Events
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

8. strokovno srečanje: Od nasilja k dostojanstvu

4 februarja @ 9:00 5 februarja @ 17:00

V preteklih dveh letih smo se soočili s pandemijo v kateri se je skupnost odločila, da skupno dobro postavi pred dobro posameznika. To se v zgodovini človeštva vseskozi dogaja. O tem smo lahko brali zapise v zgodovinskih knjigah in strokovnih člankih, vendar smo tokratno pandemijo prvič izkusili na lastni koži.

Okoliščine so se, praktično od danes na jutri, popolnoma spremenile. Prepovedi: dela, šolanja v živo, gibanja, druženja, objemanja, smo ob zavedanju nemoči, negotovosti in nenazadnje minljivosti, ljudje različno občutili. Za marsikoga se je pomembno spremenil odnos med njim in svetom. Da bi se na novo postavila skladnost med posameznikom in svetom so se v posameznikih sprožale emocionalne reakcije, kot so: frustracija, strah, jeza in bes, v najrazličnejših oblikah in intenzitetah.

Zaradi nakopičenih emocionalnih reakcij se je pojavijo več nasilja v družbi, družinah in nad posameznikom. Ob nasilju posameznik izgubi vrednost enakega živega bitja, izgubi dostojanstvo, ki ni zgolj samo po sebi temeljna pravica, temveč predstavlja osnovo temeljnih pravic, je nedotakljivo in ga je potrebno spoštovati in varovati. Dostojanstvo je človekova pravica po spoštovanju, cenjenju in po etičnem ravnanju, v vseh razsežnostih: telesni, duševni oziroma osebnostni, duhovni, družbeni in eksistencialni.

S strokovnim srečanjem želimo osvetliti psihološke vidike povečanega nasilja. Želimo predstaviti izkušnje in dobre prakse preprečevanja in zmanjševanja nasilja. Na epidemijo nasilja želimo pogledati iz različnih perspektiv od družbene do individualne. Zanima nas kako se strokovnjaki iz različnih smeri (izobraževanja, svetovanja, organizacij, psihoterapevti) spoprijemajo z različnimi vrstami nasilja ter kako opolnomočiti človeka, da najde svoje dostojanstvo.

Na strokovnem srečanju bodo poleg domačih kolegov sodelovali tudi mednarodni predavatelji.

Dogodek bomo izveli online.

Podrobnosti

Začetek:
4 februarja @ 9:00
Zaključek:
5 februarja @ 17:00
Kategorija Dogodek:

Organizator

SLOVENTA

Online