Praznični TA Cafe

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

V petek, 18.12.2020 ob 19.00, bomo skupaj nazdravili novemu letu in se poslovili od leta polnega izzivov, zato predlagamo, da imate ob sebi kozarček penine ali drugo vam ljubo pijačo.

Dogodek bosta vodili kolegici Ana Šušteršič in Anna Zuykova.

Ob začetku in koncu našega druženja bomo ob spremljavi kitare, skupaj zapeli Novoletno zdravico Sloventi.
Prosimo vas, da se prijavite na: obvestila@sloventa.si in pustite svoj e-mail naslov, da vam pošljemo povabilo v Zoom.

TA Cafe “Kako bi še lahko poskrbel/a zase v tej novi realnosti?”

Pozdravljeni, dragi člani društva Sloventa,
 
Corona kriza je prinesla tudi nekaj novih idej. Ena med njimi je TA Cafe, spletna kavarna društva Sloventa. Želimo ustvariti prostor, ki bo dostopen vsem, ki bo spodbujal povezovanje, pogovore in razmišljanje o aktualnih temah. Želimo, da nas v kavarni obiščejo tudi strokovnjaki in misleci z drugih področij, kot npr. filozofi, sociologi, politologi, voditelji, umetniki itd. in da se z njimi lahko pogovarjamo o tem, kako to vpliva na ljudi, na družbo, na naše delo.
 
Vabimo vas, da se nam v četrtek, 1. oktobra ob 18h pridružite na otvoritvi TA Cafe, spletne kavarne društva Sloventa. Dobimo se na zoomu.
 
Namen TA cafe je da v teh časih, ko je še živa izkušnja in strah pred zmanjšanjem možnosti fizične bližine s kolegi, zagotovimo prostor za povezovanje in pogovor o temah, ki bogatijo naše delo. Vabimo vas k druženju, izmenjavi izkušenj in soustvarjanje.
Tema naše prve kavarne je: Kako bi še lahko poskrbel/a zase v tej novi realnosti?
Zapišite si že zdaj misel, ki vam je prva padla na pamet v povezavi s TA cafe. Pridite in soustvarjajte skupen prostor za ideje, povezave, izmenjavo izkušenj, pogovor ali pa kaj povsem novega.
 
Prosimo vas, da se prijavite na: obvestila@sloventa.si in pustite svoj e-mail naslov, da vam pošljemo povabilo v zoom.
 
Toplo vabljeni!

14. Študijski dnevi SKZP 26.-28. maja 2017 v Zrečah – Izzivi zgodnjega odraslega obdobja

Prijavnica Zreče 2017

Program srečanja
Urnik delavnic
Zloženka Izzivi zgodnjega odraslega obdobja

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, prijatelji, študenti!

Vabimo vas na 14. Študijske dneve
Slovenske krovne zveze za psihoterapijo

 z naslovom

IZZIVI ZGODNJEGA
ODRASLEGA OBDOBJA
26.
– 28. maja 2017 v Zrečah

 Ponovno se bližajo naši letni Študijski dnevi SKZP, ki predstavljajo enega najstarejših in najbogatejših strokovnih psihoterapevtskih srečanj v Sloveniji, ki povezuje številne strokovnjake s področja psihoterapije in ostalih sorodnih poklicev, ki si želijo poglobiti znanje z specifičnega področja.

Letošnje 14. Študijske dneve posvečamo tematiki zgodnjega odraslega obdobja, ki v teh zahtevnih družbeno-ekonomskih časih predstavlja velik izziv za vse, ki so kakorkoli povezani s tem obdobjem. V ta namen smo povabili zanimive goste, strokovnjake s tega področja in oblikovali pester nabor predavanj, delavnic, prikaza primerov, okroglih miz ter bogat obštudijski program, ki skupaj omogoča sproščeno in zanimivo strokovno ter osebnostno bogatenje.

V priponki vam pošiljamo program za letošnje Študijske dneve (zloženka), urnik in kratke povzetke predavanj in delavnic ter prijavnico, kjer si lahko preberete več o vsebini in časovni razporeditvi programa. Prosimo vas, da izpolnjeno prijavnico pošljete na naveden naslov ter na njej označite tudi izbrane delavnice. Letos smo za udeležence 14. Študijskih dnevov SKZP pripravili novost, in sicer možnost elektronske prijave. Elektronsko/spletno prijavnico najdete na spletni strani SKZP: http://www.skzp.si/studijski-dnevi-2017/14-studijski-dnevi-skzp-zrece-2017-prijavnica/  

Priporočamo, da novosti o študijskih dnevih spremljate na naši spletni strani www.skzp.si.

Prisrčno vas vabimo, da se nam pridružite v skupnem raziskovanju in iskanju odgovorov na mnoga vprašanja, ki se postavljajo ob letošnji temi ter hrati uživate v gostoljubnosti Term Zreče v sproščenem vzdušju in interaktivnem druženju, spoznavanju ter povezovanju s kolegi iz različnih pristopov in področij dela.

Veselimo se srečanja z vami!

S toplimi pozdravi,
Tamara Trobentar, predsednica Programskega odbora
Manuela Mežič, predsednica Organizacijskega odbora

 

 

 

 

Psihoterapevtski praktikum 2016

Letošnji psihoterapevtski praktikum nosi podnaslov  

Vloga in pomen odnosa v psihoterapevtskem procesu?

Več informacij o vsebini na kliku prijavnica-praktikum-2016

Letošnji praktikum bo namenjen odnosnim vidikom psihoterapevtskega procesa. Sodelujoči psihoterapevti bodo izvajali terapijo v realnem času pred publiko s poudarkom na odnosu in procesu, ne pa toliko na specifičnih značilnostih in tehnikah posamezne modalitete. Novost bo večja aktivnost udeležencev, saj bodo s pomočjo check liste spremljali proces in zapisovali svoja opažanja. Tako bo praktikum dobil nekoliko bolj delavniško obliko. Ohranili pa bomo elemente prejšnjih praktikumov: vsak terapevt bo predstavil sebe, svoje delo in osebno videnje psihoterapije. Sledila bo terapija s klientom. Po končani terapiji bo sledila refleksija tako terapevta kot klienta in na koncu še vprašanja iz publike. Praktikum bomo zaključili z okroglo mizo, kjer bodo sodelujoči terapevti predstavili in argumentirali svoje poglede na vlogo in pomen odnosa v psihoterapevtskem procesu.

Kotizacija za dvodnevni dogodek je 90 EUR. Podatki za nakazilo: Zavod Tarion, Blatnica 1, 1236 Trzin; TRR: SI56 6000 0000 0303 487; REF: SI00 11-2016. Prijave sprejemamo na e-mail: zadobrozivljenje@gmail.com, kjer vam nudimo tudi dodatne informacije.

Za dodatne informacije smo vam na voljo tudi na spodaj navedenih telefonih in na naši FB strani ZaDobroŽivljenje. Spremljajte naše objave na faceboku ZaDobroZivljenje, kjer bomo povedali več o programu, terapevtih in o psihoterapiji.

Pošljite vabilo vsem, za katere menite, da bi jih usposabljanje zanimalo.

Toplo vabljeni!

Več informacij na kliku: prijavnica-praktikum-2016

ZaDobroŽivljenje

Jana Šušteršič 041 347 991

Darja Poljanec 040 620 194

Helena Požun 031 600 06

Tretje strokovno srečanje – Mladi in odvisnosti

Društvo za transakcijsko analizo Slovenije SLOVENTA organizira Tretje strokovno srečanje – Mladi ni odvisnosti

Namen strokovnega srečanja je predstaviti zasvojenosti pri mladih ter načine obravnave v transakcijski analizi in v drugih pristopih doma in v tujini. Srečanje bo potekalo v obliki predavanj in delavnic s praktičnimi neposrednimi predstavitvami sodobnih metod terapevtskega dela. Podana bo možnost skupinske supervizije in predstavitev novejših strokovnih publikacij na tem področju

Strokovno srečanje bo v petek, 27. in v soboto 28. januarja 2017 v prostorih Mestnega muzeja v Ljubljani.

Kdo vse sodeluje, kakšne teme bomo obravnavali, program poteka, kako se prijavite, kakšna je kotizacija – vse to najdene na povezavi na Vabilo in program_srečanja, v anleščini: PROGRAMME

Vabimo vas da se prijavite:


Izobraževanje iz transakcijske analize (T.A.) – prva stopnja

Izobraževanje iz transakcijske analize (T.A.) – prva stopnja

Vsebina izobraževanja: izobraževanje vključuje spoznavanje teorije osebnosti in komunikacije. Ob razumevanju osnovnih teoretičnih konceptov transakcijske analize udeleženci pridobivajo veščine spreminjanja osebnostnega funkcioniranja in medosebnih odnosov. Izobraževanje poteka v obliki edukativno izkustvenih delavnic, ki vključujejo teorijo, vaje in delo na sebi. Pridobljena znanja so uporabna na različnih področjih dela z ljudmi (svetovanje, psihoterapija, zdravstvo, šolstvo, organizacijska psihologija, socialno delo…).

Potek izobraževanja: 12 enodnevnih delavnic, ki potekajo enkrat mesečno ob sobotah. Posamezno srečanje traja od 9.00h do 15.00h.

Začetek izobraževanja: sobota, 15.10.2016

 

Tematski sklopi:

I. sklop – STRUKTURA OSEBNOSTI: spoznavanje razvoja in značilnosti posameznih delov osebnosti in njihova medsebojna komunikacija. Vloga zgodnjih odnosov in vzgojnih sporočil v oblikovanju posameznikovih osebnostnih lastnosti. Prepoznavanje življenjskih okoliščin in izkušenj, ki vplivajo na človekovo doživljanje sebe, drugih in življenja. Načini spreminjanja zgodnjih disfunkcionalnih prepričanj, odločitev ter čustveno – vedenjskih vzorcev.

 1. srečanje: Uvod v transakcijsko analizo. Strukturalni model ego stanj.
 2. srečanje: Komunikacijski model ego stanj.
 3. srečanje: Življenjski scenarij – prepoznavanje.
 4. srečanje: Življenjski scenarij – spreminje
  II. sklop – KOMUNIKACIJA: principi dajanja pohval in kritik; spoznavanje razlik v besedni in nebesedni komunikaciji; načini prekinjanja ponavljajočih se, neprijetnih medosebnih interakcij.
 5. srečanje: Teorija potrditev.
 6. srečanje: Transakcije.
 7. srečanje: Psihološke igre.

III. sklop –  ČUSTVA: spoznavanje narave čustvenih reakcij; razlikovanje čustev, občutkov in razpoloženj; vloga čustev v razreševanju problemov in njihov pomen v medosebnih odnosih. Spreminjanje čustvenih odzivov.

 1. srečanje: Opredelitev čustev in njihova funkcija. Značilnosti posameznih čustev. Spreminjanje čustvenih reakcij.
 2. srečanje: Čustveno izsiljevanje.
  IV. sklop STARŠEVSTVO: prepoznavanje vzgojnih sporočil in odnosov, ki spodbujajo zdrav razvoj otrokove osebnosti in socialnih odnosov; veščine postavljanja zahtev in zdravi načini kaznovanja. Razumevanje vpliva pogojne in brezpogojne ljubezni do otroka.
 3. srečanje: O.K. – Starševstvo
  V.sklop
  PARTNERSTVO: predstave in vrednote, ki vplivajo na kvaliteto partnerskega odnosa; emocionalna navezanost; konflikti in negovanje partnerskega odnosa.
 4. srečanje: O.K. – Partnerstvo

VI sklop: ODNOS DO SEBE: ozaveščanje in razvijanje kvalitet, veščin in potencialov lastne osebnosti; razvijanje samo – sprejemanja; zmanjšanje občutljivosti na kritiko.

 1. srečanje: Samo – sprejemanje

 

Certifikat: ob koncu izobraževanja udeleženci prejmejo Certifikat TA – 101, ki je priznan v Evropski zvezi za transakcijsko analizo. Po zaključku enoletnega izobraževanja imajo udeleženci možnost nadaljevanja izobraževanja na drugi stopnji.

Cena: cena posameznega srečanja (enodnevna delavnica) je 120,00 EUR. Cena vključuje študijsko gradivo.

Lokacija: Persona – Center za psihološko svetovanje, Prušnikova 55, Ljubljana

Vodja programa: Aleksandra P. Meško, spec. klinične psihologije, PTSTA – učiteljica in supervizorka transakcijske analize, kognitivno vedenjska terapevtka

Prijava: pošljite ime in priimek, poklic in kontaktni gsm na: info@psihologinja.si Ob prijavi boste v pisni obliki dobili program in druge informacije o poteku izobraževanja.

Dodatne informacije: www.psihologinja.si in/ali gsm: 041 33 98 55

 

Fotoreportaža z Eatine konference 2016

Eatine konference se je udeležila tudi naša članica Anna Zuykova. Prosili smo jo, da nam pripravi nekaj svojih vtisov s te konference in pripravila je zanimivo poročilo, že pravo fotoreportažo. Poglejte in preberite, kako takšno konferenco doživlja še nekdo, ki ni delegat…

EATA Konferenca 2016_fotoreportaža Anna Zuykova

eata2016-1

 

 

 

 

 

 

 

Eata2016-2EATA Konferenca 2016

IDENTITETA – INTEGRACIJA – MEJE

Lepo pozdravljeni kolegi – člani SLOVENTE!

Zelo sem srečna, da sem se imela priložnost udeležiti izpitov (kot prevajalka) in letne konference EATA v Ženevi, ki je bila namenjena 40. obletnici EATA in tudi aktualnim vprašanjem svetovnih tendenc.

Eata2016-3

Predvsem moram reči, da je bila to izjemno dobra priložnost za druženje TA ljudi iz različnih držav (EATA vsebuje 27 držav) in TA inštitucij (=organizacij), da se pogovorijo o pomembnih aktualnih vprašanjih, delijo znanja in izkušnje in praznujejo EATIN rojstni dan. Skratka, vsa tri ego stanja so bila zadovoljna. Bila sem edina iz Slovenije na konferenci in sem večino časa uživala v vzhodno-slovanski družbi (večinoma seveda Rusija-Ukrajina), saj je ta skupina štela čez 20 ljudi.

Srečala sem veliko znancev in prijateljev iz različnih koncev sveta, se udeležila zanimivih delavnic in skupnih aktivnosti. Debatirali smo, se družili in se učili, delili, dobivali, ustvarjali insoustvarjali.

Eata2016-4

 

 

 

Eata2016-5

 

 

 

 

Eata2016-6

 

 

Eata2016-8

 

 

 

 

 

 

 

 

S srebrnimi medalji sta bili nagrajeni TSTA in bivša delegatka EATE iz Rusije, Elena Soboleva (medalja Komisije za certifikacijo) in Leilani Mitchell iz UKATE (srebrna medalja EATE).

Organizacija je bila na visokem nivoju in zato hvala vsem organizatorjem in Švicarski asociaciji ASAT SR. Veliko se je govorilo o evropski krizi, begunstvu, mejah, identiteti in integraciji, tako na splošno, kot tudi iz TA vidika.

Dogodek je potekal v konferenčnem centru blizu Združenih narodov.  Kot je rekla ena od udeleženk, je mogoče dobro, da imamo tako temo konference in tri dni pošiljamo mirno in konstruktivno energijo v tisto smer.

Delili in dobili smo veliko praktičnega znanja in informacij. Vsako jutro je Isabelle Crespelle imela Freemeeting, kjer so se udeleženci lahko povezali s sabo in drug z drugim in se sprostili.

Na konferenci so nastopali predsednik EATE Krispijn Plettenberg, Wiliam F. Cornell, Richard Erskine, Julie Hay, Ray Little, Charlotte Sills, Jo Stutridg, Maria Teresa Tosi in drugi.

Ključni govorci so bili Catherine Withol De Wenden, politična znanstvenica in odvetnica iz Francije, ki je govorila o evropski krizi sprejemanja beguncev; in Francoise Sironi, ustanoviteljica geopolitične klinične psihologije.

Zgodilo se je tudi kar nekaj spontanih, vendar odličnih delavnic – na primer delavnica Richarda Erskina, ki jo je organiziral za rusko govorečo skupino in delavnica Enid Welford o TA in sistemskih postavitvah.

Eata2016-7

 

Eatin rojstni dan smo praznovali tako, da smo v zrak skupinsko spustili 40 balončkov. Zraven smo seveda zapeli tudi »Vse najboljše, draga EATA«.

 

 

 

 

 

Gala večerja je bila polna veselja – novo pečeni certificirani transakcijski analitiki, učitelji in supervizorji so praznovali svoje nove statuse, spraševalci pa dobro opravljeno nalogo. Oddahnilo se je tudi ostalim. Organizatoriji, govorci, izvajalci delavnic in udeleženci so končno lahko nazdravili uspešno izpeljanemu dogodku, ki bo zagotovo ostal v lepem spominu.  Eatin praznik je postregel z edinstveno atmosfero, kjer se je vsak soočil s svojo in s tujo identiteto in mejami  in tako naredil velik korak v smeri integracije.

Vse najboljše, EATA! Le tako naprej!

Delegatsko poročilo EATA 2015-2016, Barbara Repinc Zupančič

Dragi člani, tukaj najdete delegatsko poročilo naše predstavnice v EATI, Barbare Repinc Zupančič za 2015-2016

DELEGATSKO POROČILO EATA 2015 2016

Barbara Repinc, naša predstavnica v Eati je pripravila poročilo, v katerem najdete veliko aktualnih stvari, ki se tičejo ugodnosti članov in društva pri izobraževanju, usposabljanju, pripravljanju izpita, … preberite si – za hitrejšo orientacijo so točke, ki se neposredno tičejo nas članov in društva, obarvane modro.