SODOBNA TRANSAKCIJSKA ANALIZA

SODOBNA TRANSAKCIJSKA ANALIZA
Novi uvod v transakcijsko analizo

Ian Stewart
vann Joines

Izvirnik: TA Today
A new Introduction to Transactional Analysis
Prevajalec: Igor M. Ravnik

ISBN 978-961-281-732-9

Mehka vezava: 16cm x 23 cm, cena 37 EUR
Trda vezava:  43 EUR

Knjigo lahko naročite na e-naslov: slravnik@gmail.com ali na telefon 051 420 924.

O knjigi (s hrbtne strani)

Transakcijska analiza (TA) je miselni model, ki nam omogoča razumevanje človekove osebnosti, odnosov in komunikacije. Razvil ga je pokojni zdravnik Eric Berne
V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je TA doživela uspeh in slavo po vsem svetu. Širila se je z uspešnicami, kot sta Igre, ki jih igrajo ljudje in Rojeni za zmago.
Od takrat se transakcijska analiza čedalje bolj razvija. Teorija se je obogatila in razširila, avtorji so jo proučevali, ocenili in z opazovanjem preverili njeno uporabnost. Po Bernovi smrti (1970) so transakcijski analitiki uvedli v TA nove zamisli in metode, ki zdaj sestavljajo srčiko te stroke. Zdaj je široko mednarodno sprejet profesionalni pristop, ki povečuje učinkovitost delovanja na različnih področjih, od psihoterapije in svetovanja do vzgoje in izobraževanja, komunikacije ter izobraževanja managerjev.

Knjiga Sodobna transakcijska analiza je primerna za samostojno učenje ali pa kot osnovno gradivo za izobraževalne tečaje v visokošolskih ustanovah. V celoti zaobjema gradivo za osnovni izpit »TA 101«, ki ga uradno predpisuje Mednarodno združenje za TA (ITAA).

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.