Sodobni mediji in zasvojenosti povezane z internetom

Spoštovani!

Inštitut za zasvojenosti in travme 16. junija 2017 organizira delavnico

SODOBNI MEDIJI IN ZASVOJENOSTI POVEZANE Z INTERNETOM.

Strokovne delavce vabimo na specializirano delavnico na to temo.

Internet in sodobni mediji so ob pravilni uporabi samo zelo uporabno orodje. Pomembno je jasno opredeliti, kaj je tisto, kar oseba počne na internetu, in kaj s tem poskuša doseči. Enako vedenje ima pri različnih ljudeh lahko popolnoma drugačen namen in učinek. Tako v povezavi z internetom obstaja več pojavnih oblik težav in zasvojenosti, najpogostejše med njimi pa so zasvojenost z igranjem iger na srečo, računalniških iger, zasvojenost z internetnim seksom in pornografijo ter zasvojenost s socialnimi omrežji.

Delavnico bo vodil Peter Topić, strokovnjak za delo z zasvojenimi in njihovimi partnerji. Je ustanovitelj in direktor Inštituta za zasvojenosti in travme v Ljubljani. Na temo zasvojenosti je vodil že vrsto predavanj in delavnic doma ter v tujini (Socialna zbornica Slovenije, centri za socialno delo, domači in mednarodni kongresi psihoterapevtov in strokovnih delavcev na temo zasvojenosti, Specialna bolnišnica za zasvojene v Beogradu). V enajstih letih prakse je opravil več kot 9000 terapevtskih ur z zasvojenimi.

Petek, 16. JUNIJA 2017, od 10.00 do 17.00, odmor za kosilo med 13. in 14. uro. Delavnica je namenjena tistim, ki želijo pridobiti informacije o vplivu sodobnih medijev in različnih oblikah zasvojenosti. Udeleženci se bodo spoznali s pastmi sodobnih medijev in predvsem s strategijami pomoči osebam, ki svojega vedenja na internetu ne obvladujejo več.

CENA: 165,00 EUR
V ceno delavnice je vključena knjiga Petra Topića Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi: priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane.

Prijavite se lahko prek gsm 041 669 196 ali na elektronski naslov info@petertopic.si (Peter Topić). Račun boste prejeli po prijavi, potrdilo o udeležbi in knjigo pa na delavnici. Minimalno število prijav za izvedbo delavnice je 6 oseb.

Obvestilo lahko posredujete vsem, za katere menite, da bi jih tovrstno izobraževanje utegnilo zanimati.

Dobrodošli!

Peter Topić

OBŠIRNEJE O DELAVNICI:
Delavnica je del edukacije za strokovnjake, ki se želijo pobliže spoznati z elektronskimi mediji, vplivom in posledicami pretirane uporabe le-teh. Osredotočena je na spoznavanje z osnovami, diagnostiko in najpomembnejšimi nalogami strokovnega delavca pri delu s populacijo oseb, ki imajo težave z uporabo elektronskih medijev. Konkretni primeri bodo predstavljeni v obliki igranja vlog.

Nekaj pomembnih vsebin, s katerimi bomo seznanili udeležence delavnic:

 • Različne generacije in vpliv elektronskih medijev
  • Vpliv elektronskih medijev na človeške možgane
  • Različne oblike zasvojenosti na internetu
  • Seks, tehnologija in ljubezen
  • Uporaba vprašalnikov za prepoznavanje težav
  • Vzgoja v digitalni dobi
  • Kako zaščititi otroke
  • Kateri so največji izzivi pri delu s to populacijo
  • Prestopniki in kazniva dejanja na internetu

O PREDAVATELJU:
Peter Topić je ustanovitelj in direktor Inštituta za zasvojenosti in travme. Specializacijo na področju zasvojenosti s seksualnostjo in travm je zaključil v ZDA in s tem postal peti Evropejec z uglednim nazivom ‘terapevt za zasvojenost s seksualnostjo’ (CSAT – Certified Sex Addiction Therapist). Več o predavatelju na www.petertopic.si. Za več informacij lahko pokličete na gsm 041 669 196.

 

Knjigo Zasvojenost s seksualnostjo v digitalni dobi: priročnik za strokovnjake, zasvojene in njihove družinske člane, lahko naročite na spletni strani Inštituta za zasvojenosti in travme.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.