Top

Neusmiljen vrtiljak čustev. Samopoškodovanje v obdobju adolescence.

  /  Events
Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Neusmiljen vrtiljak čustev. Samopoškodovanje v obdobju adolescence.

14/11/2023 @ 17:00 20:00

“Leta 1923 je Freud zapisal: “Ego navsezadnje izhaja iz telesnih občutkov, ki izhajajo iz površine telesa”. Leta 1985 je Anzieu govoril o ti. koži – egu (ang. The skin-ego), za katerega koža ni le ovoj, ampak nekaj, kar daje obliko telesu in osebi kot doživljajočemu subjektu.

Kaj se zgodi, ko je koža zarezana, prerezana ali prebodena?

Kakšen globlji pomen imajo takšne geste?

Obstaja več odgovorov, saj je za tem vedenjem veliko možnih pomenov.

In če pomislimo na najstnike, ki pogosto zaprosijo za strokovno pomoč, postane razmislek o tem res pomemben.

Na delavnici bomo skušali odgovoriti na ta vprašanja z idejami, ki bi bile lahko v pomoč mladim klientom, pri čemer se bomo opirali tudi na TA teorijo.”

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Prijave na: obvestila@sloventa.si

Fabiola Santicchio je klinična psihologinja, psihoterapevtka in PTSTA – P.

Živi in dela v južni Italiji (Potenza). Dela v zasebni praksi, individualno in v skupinah za otroke, najstnike ter odrasle. Vodi tudi skupinske supervizije z italijanskimi in tujimi psihoterapevti in strokovnjaki drugih pristopov, ter s transakcijskimi analitiki. Še posebej jo zanimajo psihodinamski pristop v TA, psihoanaliza, etika in učni procesi preko supervizije. Ima drugo akademsko stopnjo iz filozofije in etike. Je članica upravnega odbora italijanskega združenja transakcijske analize – AIAT, kjer ima vlogo referentke za mednarodne stike s tujimi TA združenji. Rada komunicira s kolegi iz drugih držav in kultur, organizira pa tudi TA usposabljanja in supervizije po Evropi, osebno in v spletni obliki.

Online

SLOVENTA