Top

O SLOVENTI

  /  O SLOVENTI
Temeljni Bernov koncept, ki ga je Sloventa integrirala v svoje delovanje je:

Jaz sem v redu, ti si v redu

 

Poslanstvo

Združevanje vseh ljudi, ki jih zanima TA tako na profesionalnem nivoju kot tudi za osebnostno rast. 

Cilj

Razvijanje TA v Sloveniji, podpirati skupnost ter skrb za psihološko podporo članom društva. 

 


Želimo vzpodbujati in razvijati strokovno kompetentnost svojih članov in prepoznavnost TA v Slovenskem in mednarodnem prostoru. 

Povezujemo z drugimi terapevtskimi pristopi preko krovne zveze SKZP s ciljem širjenja izobraževalnih možnosti in razvijanja strpnega sodelovanja.

Članstvo v organizaciji je namenjeno vsem, ki nas zanima transakcijska analiza, še posebej pa je namenjeno ljudem, ki so aktivno zainteresirani za profesionalno izobraževanje v tem pristopu.

Članstvo omogoča strokovno izmenjavo znanja in standardiziran sistem izobraževanja v skladu s strokovnimi in etičnimi načeli TA, saj omogoča pridobitev evropskega certifikata (EATA) študentom transakcijske analize.

Včlanjeni smo v tri profesionalna združenja: Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo SKZP, v Evropsko združenje za psihoterapijo EAP (European association for Psychotherapy) in v Evropsko združenje za transakcijsko analizo EATA (European Association for Transactional analysis).

Naši konstitutivni akti, etični kodeks, profesionalna vodila in standardi so v celoti usklajeni s profesionalnimi standardi v TA. SLOVENTA je neprofitna organizacija, njen namen je spodbujati razvoj transakcijske analize kot pristopa na štirih aplikativnih področjih: psihoterapije, svetovanja, organizacije in edukacije.

Društvo za transakcijsko analizo Slovenije – SLOVENTA je bilo ustanovljeno 2. junija 1995 v Ljubljani.